Σκοπός μας δεν είναι να ξύσουμε πληγές, ούτε να εξάψουμε μίση και πάθη, αλλά να ρίξουμε άπλετο φως σε σημαντικά γεγονότα της Ιστορίας μας.

Λαός ο οποίος δεν γνωρίζει το παρελθόν του και δεν τιμά τους προγόνους του και τον τόπο που γεννήθηκε δεν έχει μέλλον.

 

Αφιερώνουμε αυτή τη Σελίδα ως ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες που έχυσαν το αίμα τους η έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία, την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδος μας και τις ατομικές ελευθέριες που απολαμβάνουμε σήμερα όλοι μας.

 

Κάποιοι σύνδεσμοι λόγο μεταφοράς αρκετών σελίδων από το Pathfinder  δεν λειτουργούν, ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση θα αποκατασταθούν

 

 

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Τιμή στους ήρωες της μάχης της Καρδίτσας

Τιμή στους ήρωες της μάχης της Καρδίτσας
Δελτίο Τύπου της Ν.Ο. Καρδίτσας του ΛΑ.Ο.Σ.

Τίτλος εφημερίδας μετά την απόκρουση της επιθέσεως των κομμουνιστών ανταρτών στην Καρδίτσα τον Δεκέμβριο του 1948.
Η μάχη της Καρδίτσας, όπως έμεινε στην Ιστορία, έχει εγκαταλειφθεί στην επιβληθείσα σιωπή μιας μονόπλευρης λήθης. Ο αγώνας και η αυτοθυσία των αξιωματικών και οπλιτών του Στρατού, των χωροφυλάκων, των αρχών της πόλης, αλλά και των απλών πολιτών της Καρδίτσας, που την 12η Δεκεμβρίου 1948 πολέμησαν και απέκρουσαν την επίθεση και απελευθέρωσαν μετά από την 40ωρη κατάληψή την πόλη από τους αντάρτες του ΔΣΕ, αγνοούνται από το επίσημο κράτος υπό τις διαταγές του οποίου αγωνίστηκαν, αλλά και από τους περισσότερους συμπολίτες μας.
Η Νομαρχιακή Οργάνωση Καρδίτσας του ΛΑ.Ο.Σ. τιμά τους νεκρούς, τους αγνοούμενους, τους τραυματίες, τους αιχμαλώτους και τους απαχθέντες της μάχης της Καρδίτσας, στρατιωτικούς και πολίτες σε μία διπλή εκδήλωση την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου:
  • Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο χώρο του στρατιωτικού νεκροταφείου του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 10.30 π.μ.
  • Επετειακή ομιλία του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργανώσεως Κώστα Καρδαρά στο ξενοδοχείο «Κιέριον» στις 11.30 π.μ. με θέμα «Η μάχη της Καρδίτσας: Τα δεύτερα Δεκεμβριανά».
Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις αυτές γιατί η εθνική συμφιλίωση δεν οικοδομείται πάνω στην μονόπλευρη λήθη, αλλά στην αλληλοκατανόηση και στην απόδοση τιμών και ευθυνών όσων πρέπει, εκεί που πρέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να σέβεστε τους χρήστες