Σκοπός μας δεν είναι να ξύσουμε πληγές, ούτε να εξάψουμε μίση και πάθη, αλλά να ρίξουμε άπλετο φως σε σημαντικά γεγονότα της Ιστορίας μας.

Λαός ο οποίος δεν γνωρίζει το παρελθόν του και δεν τιμά τους προγόνους του και τον τόπο που γεννήθηκε δεν έχει μέλλον.

 

Αφιερώνουμε αυτή τη Σελίδα ως ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες που έχυσαν το αίμα τους η έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία, την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδος μας και τις ατομικές ελευθέριες που απολαμβάνουμε σήμερα όλοι μας.

 

Κάποιοι σύνδεσμοι λόγο μεταφοράς αρκετών σελίδων από το Pathfinder  δεν λειτουργούν, ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση θα αποκατασταθούν

 

 

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Lives of Others 2006-Οι Ζωές Των Άλλων

| Είδος ταινίας: Δράμα


Βρισκόμαστε στο Ανατολικό Βερολίνο: έτος 1984. Λίγα χρόνια πριν τη πτώση του τείχους το καθεστώς εκφράζει την παρακμή και την εσωστρέφειά του με κάθε διαθέσιμο μέσο. Οι πράκτορες της Στάζι, αλλά και πολυάριθμοι πληροφοριοδότες της εισβάλλουν στην ιδιωτική ζωή οποιουδήποτε κινεί υποψίες για αντικαθεστωτική ιδεολογία ή δράση. Στο στόχαστρο της οργάνωσης μπαίνει ένα ζευγάρι καλλιτεχνών και την ευθύνη να τους ξεσκεπάσει έχει αναλάβει ο αξιωματούχος της Στάζι Gerd Wiesler (Ulrich Muhe).

Το κυνήγι της γάτας με το ποντίκι που παίζουν οι Georg (Sebastian Koch) και Christa-Maria (Martina Gedeck) με τους πράκτορες αποδεικνύεται εξοντωτικό. Ψυχικά και σωματικά.

Διακρίθηκε στα European Film Awards όπου και απέσπασε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, ανδρικού ρόλου (Ulrich Muhe) και σεναρίου. Η προβολή της σε διάφορες χώρες προκάλεσε αίσθηση και θεωρείται ένα αξιολογότατο δείγμα του σύγχρονου Ευρωπαϊκού σινεμά. Το «Das Leben Der Anderen» επιχειρεί μία ειλικρινή (εντός ή εκτός εισαγωγικών) ματιά σε ιστορικά γεγονότα που δεν έχουν όμως προλάβει καλά-καλά να βαφτιστούν ως τέτοια. Ριψοκίνδυνο, δίχως άλλο, εγχείρημα. Μα και πώς να μην είναι όταν ακόμα ο κόσμος προσπαθεί να βρει ισορροπίες με τον καπιταλισμό νικητή και τροπαιούχο να κυριαρχεί εξολοκλήρου (εν απουσία του αντίπαλου δέους), ψάχνοντας παράλληλα το πού άλλου απομένει να επεκταθεί. Δύο συστήματα, δύο κόσμοι προσπαθούσαν για χρόνια να επιβληθούν ο ένας του άλλου στο παγκόσμιο μπραντεφέρ. Η έκβαση της αναμέτρησης, αν και γνωστή πλέον, δεν διασφαλίζει a priori την αντικειμενική ιστορική αφήγηση (αν υφίσταται η έννοια αντικειμενικότητα). Κάθε άλλο μάλιστα. Πιθανώς λοιπόν, στη σύγχρονη εποχή του Celeron και των υποκλοπών να απαιτείται μία ενδελεχέστερη ματιά προς την αναζήτηση της πραγματικότητας και της ατομικής ελευθερίας.

Συνοπτικά, το «Das Leben Der Anderen» προσπαθεί να μιλήσει για γεγονότα, ελέγχεται για τον αν το επιχειρεί με αντικειμενική διάθεση και παρόλο που διαθέτει δεδομένα πλεονεκτήματα, περιορίζεται αισθητά από τις αδυναμίες του.

Cast:
. Martina Gedeck | Christa-Maria Sieland
. Ulrich Muhe | Hauptmann Gerd Wiesler
. Sebastian Koch | Georg Dreyman
. Ulrich Tukur | Oberstleutnant Anton Grubitz
. Thomas Thieme | Minister Bruno Hempf
. Hans-Uwe Bauer | Paul Hauser
. Volkmar Kleinert | Albert Jerska
. Matthias Brenner | Karl Wallner
. Charly Hubner | Udo
. Herbert Knaup | Gregor Hessenstein
. Bastian Trost | Haftling 227

https://www.rapidshare.com/files/444097056/Lives_of_Others.part01.rar
https://www.rapidshare.com/files/444101113/Lives_of_Others.part02.rar
https://www.rapidshare.com/files/444105665/Lives_of_Others.part03.rar
https://www.rapidshare.com/files/444108707/Lives_of_Others.part04.rar
https://www.rapidshare.com/files/444111790/Lives_of_Others.part05.rar
https://www.rapidshare.com/files/444114658/Lives_of_Others.part06.rar
https://www.rapidshare.com/files/444117159/Lives_of_Others.part07.rar
https://www.rapidshare.com/files/444120136/Lives_of_Others.part08.rar
https://www.rapidshare.com/files/444123076/Lives_of_Others.part09.rar
https://www.rapidshare.com/files/444125657/Lives_of_Others.part10.rar
https://www.rapidshare.com/files/444130455/Lives_of_Others.part11.rar
https://www.rapidshare.com/files/444135011/Lives_of_Others.part12.rar
https://www.rapidshare.com/files/444250176/Lives_of_Others.part13.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να σέβεστε τους χρήστες