Σκοπός μας δεν είναι να ξύσουμε πληγές, ούτε να εξάψουμε μίση και πάθη, αλλά να ρίξουμε άπλετο φως σε σημαντικά γεγονότα της Ιστορίας μας.

Λαός ο οποίος δεν γνωρίζει το παρελθόν του και δεν τιμά τους προγόνους του και τον τόπο που γεννήθηκε δεν έχει μέλλον.

 

Αφιερώνουμε αυτή τη Σελίδα ως ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες που έχυσαν το αίμα τους η έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία, την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδος μας και τις ατομικές ελευθέριες που απολαμβάνουμε σήμερα όλοι μας.

 

Κάποιοι σύνδεσμοι λόγο μεταφοράς αρκετών σελίδων από το Pathfinder  δεν λειτουργούν, ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση θα αποκατασταθούν

 

 

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Σαν σημερα 24-12

1820    Ο Παπαφλέσσας αποστέλει από το Αργος προς τους προκρίτους της Πελοποννήσου της δια της έκρηξη της επαναστάσεως οδηγίες του , περιλαμβανόμενες σε εννέα άρθρα. Στις οδηγίες περιλαμβανόταν και ο όρκος ο οποίος αρχιζε ως εξής: """Ορκιζόμεθα εν ονόματι του Ιησού Χριστού ότι δι΄αγάπην της Πατρίδος αποφασίζομεν να χύσωμεν το αίμα μας."""  
1821    Ο Σήφακας νικά τον Μουσταφά μπέη, έξω από τα Χανιά.

182  Φθάνει στο Μεσολόγγι ο Λόρδος Βύρων, όπου γίνεται δεκτός από τις αρχές, τον λαό και τον στρατό.

1920    Αρχίζει η επιθετική αναγνώριση του Γ' ΣΣ από την Προύσσα προς το Δορύλαιο (Εσκή Σεχήρ). Το Γ' ΣΣ έφθασε μέχρι την γραμμή Αβγκίν-Κιβαλίτσα και μετά επέστρεψε στην γραμμή εξόρμησης του,
     μέχρι την 1η Ιανουαρίου 1921.

1940    Το υποβρύχιο "Παπανικολής", με κυβερνήτη τον Πλωτάρχη Μ. Ιατρίδη, τορπιλίζει και βυθίζει το εχθρικό οπλιταγωγό "Φιρέντσε" στο στενό του Οτράντο.

1940 Το Υποβρύχιο Κατσώνης βυθίζει το Ιταλικό σκάφος "ΟΥΙΝΤΟ" έξω από τα χωρικά ύδατα της Γιουγκοσλαβίας

1948  Αποκρούεται επίθεση Κομουνιστων κατά της Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να σέβεστε τους χρήστες