Σκοπός μας δεν είναι να ξύσουμε πληγές, ούτε να εξάψουμε μίση και πάθη, αλλά να ρίξουμε άπλετο φως σε σημαντικά γεγονότα της Ιστορίας μας.

Λαός ο οποίος δεν γνωρίζει το παρελθόν του και δεν τιμά τους προγόνους του και τον τόπο που γεννήθηκε δεν έχει μέλλον.

 

Αφιερώνουμε αυτή τη Σελίδα ως ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες που έχυσαν το αίμα τους η έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία, την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδος μας και τις ατομικές ελευθέριες που απολαμβάνουμε σήμερα όλοι μας.

 

Κάποιοι σύνδεσμοι λόγο μεταφοράς αρκετών σελίδων από το Pathfinder  δεν λειτουργούν, ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση θα αποκατασταθούν

 

 

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26-12

26 Δεκεμβρίου
+ ΣΥΝΑΞΙΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

1825 Ο Ιμπραήμ φθάνει στο Μεσολόγγι και αναλαμβάνει τις επιχειρήσεις εναντίον της πόλεως, αφού αντικατέστησε τον Κιουταχή στην αρχηγία των τοπικών τουρκικών στρατευμάτων.

1841  Πέθανε στην ψάθα ο Ήρωας του Μεσολογγίου Γεώργιος Κιτσος (αδελφός της Κυρά Βασιλικής του Αλη Πασά) εγκαταλειμμένος τελείως απ το κράτος …..Η Κηδεία του έγινε με «ελέη» (όταν πέθαινε κάποιος φτωχός αγωνιστής έβγαινα εις τους δρόμους δυο τρεις νοικοκυραίοι μ ένα πιάτο όπου είχαν δυο κεριά σταυρωμένα και λίγο λιβάνι και ζητούσαν βοήθεια για να τον θάψουν . Ο μόνος που είχε παραμείνει πιστός κοντά του και εξακολούθησε και μετα το θάνατο του να παρέχει τις υπηρεσίες του στην οικογένεια του ητο ένας Τούρκος ο Σαλης που τον είχε συντροφευσει στους αγώνες του .

1861 Καταστρεπτικοί σεισμοί εις Αίγιο και Γαλαξίδι

1877 Δύναμη 83 εθελοντών ξεκινά από τη Βραιλα από την ελεύθερη Ελλάδα, με το ατμόπλοιο «Λαέρτης» για να κηρύξει την Επανάσταση του αλύτρωτου Ελληνισμού στην Θεσσαλία. Μεταξύ αυτών Οι Α.Βουλγαρης ,Ν Κωσταντιδης Δ. Έξαρχος , Θ. Κολωνιατης Α. Ζαχαρόπουλος , Μ. Τσελιος , Ν.Γιαννακοπουλος

1920 Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει το Καρακιοι παρα την σιδηροδρομική γραμμή Κωνσταντινουπόλεως – Βαγδάτης (μικρασιατική Εκστρατεία)

1940 Καταλαμβάνεται η οχυρωμένη περιοχή Τσερεβοντε –Βαρζιεζια Ντοπμπτουσια βορείως του ποταμού Αψου  (ελληνοιταλικος πόλεμος)

1944  Τμήματα ανταρτών, μετά από σκληρό τετράωρο αγώνα, αποκρούουν
    ισχυρή γερμανική επίθεση κατά του χωριού Βρύσες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να σέβεστε τους χρήστες