Σκοπός μας δεν είναι να ξύσουμε πληγές, ούτε να εξάψουμε μίση και πάθη, αλλά να ρίξουμε άπλετο φως σε σημαντικά γεγονότα της Ιστορίας μας.

Λαός ο οποίος δεν γνωρίζει το παρελθόν του και δεν τιμά τους προγόνους του και τον τόπο που γεννήθηκε δεν έχει μέλλον.

 

Αφιερώνουμε αυτή τη Σελίδα ως ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες που έχυσαν το αίμα τους η έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία, την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδος μας και τις ατομικές ελευθέριες που απολαμβάνουμε σήμερα όλοι μας.

 

Κάποιοι σύνδεσμοι λόγο μεταφοράς αρκετών σελίδων από το Pathfinder  δεν λειτουργούν, ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση θα αποκατασταθούν

 

 

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ 1969 Η ΤΑΙΝΙΑ



Απρίλιος 1941 Οι Γερμανοί Εισέρχονται στην Ελλάδα και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα βάλουν τους Βουλγάρους στη Μακεδονία ,παραδίδουν το μεγαλύτερο μέρος της στο Βουλγαρικό Στρατό και στους Κομιτατζήδες , Αυτοί αρχίζουν ξανά την τρομοκρατία και τις βιαιότητες εις βάρος του Ελληνικού Πληθυσμού.

 
Ένας Έλληνας Αξιωματικός από τη Βόρειο Ελλάδα (Γιάννης Βόγλης) με το φίλο του (Πέτρο Φυσούν)ανεβαίνουν στη Μακεδονία και δημιουργούν Αντιστασιακή Οργάνωση . η συνέχεια επι της οθόνης σας












Απόσπασμα από την ταινία


Στοίχοι που ακούγονται στο παραπάνω απόσπασμα.
Στο βοριά στο βοριά κρύφτηκε ο ήλιος στη συννεφιά , παντού απλώθηκε σκοτεινιά μάνες δακρύσαν τα χέρια σφίξαν κι όλα προσμένουν την ξαστεριά .
Στο βοριά στο βοριά κάτω απ τη στάχτη καίει φωτιά , ξανά οι γενναίοι εκεί ψηλά θα πολεμήσουν και θα νικήσουν πίσω να φέρουν τη λευτεριά.
Στο Βοριά στο βοριά πάρτε τα όπλα με μια καρδιά , δεν θα΄ναι πάντα η ερημιά      .  από ατσάλι ορμίστε όλοι με μια καρδιά
Στο βοριά στο βοριά στ άλογα πάνω μες τα βουνά, αγώνας νέος ξαναρχινά  ..................     .................. ................. ...............λευτεριά.


Ιστορική Πολεμική

Παιζουν : Γιάννης Βόγλης-Λάκης Κομνηνός-Πέτρος Φυσούν, Ξένια Καλογεροπούλου, Αλκης Γιαννακάς , Θανάσης Μυλωνάς ,Λαυρέντης Διανέλος , Δήμος Σταρένιος , Ιλια Λυβικού , Κάκια Παναγιώτου

κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να σέβεστε τους χρήστες