Σκοπός μας δεν είναι να ξύσουμε πληγές, ούτε να εξάψουμε μίση και πάθη, αλλά να ρίξουμε άπλετο φως σε σημαντικά γεγονότα της Ιστορίας μας.

Λαός ο οποίος δεν γνωρίζει το παρελθόν του και δεν τιμά τους προγόνους του και τον τόπο που γεννήθηκε δεν έχει μέλλον.

 

Αφιερώνουμε αυτή τη Σελίδα ως ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες που έχυσαν το αίμα τους η έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία, την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδος μας και τις ατομικές ελευθέριες που απολαμβάνουμε σήμερα όλοι μας.

 

Κάποιοι σύνδεσμοι λόγο μεταφοράς αρκετών σελίδων από το Pathfinder  δεν λειτουργούν, ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση θα αποκατασταθούν

 

 

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΚΕΣ Λαυρεντης Διανελος-Ιλια Λυβικου


Είδος : Πολεμική – Ιστορική
Διάρκεια : 01:21:32
Μέγεθος : 781MB
Χρώμα : Ασπρόμαυρο
Ανάλυση εικόνας: 720, χ576, FPS=25.000
Bitrate : 7000 Kbits/sec
Audio: MPEG Audio Layer 3 48000Hz 128Kbps



Παιζουν : Λαυρεντης Διανελος , Θανος Μαρτινος, , Ιλια Λυβικου, Ζωρας Τσαπελης, Σταματης Γκικας ,

Σεναριο: Κώστας Μουρατογλου
Σκηνοθεσια : Ανδρεας Παπασταματακης

Πρόκειται για μια Σπανιότατη Ιστορική Πολεμική ταινία που μας μας μεταφέρει στα μαύρα χρόνια του Συμμοριτοπολέμου (Εμφύλιου κατ άλλους) 1946-1949 σε ένα στρατόπεδο εκπαιδεύσεως Συμμοριτών στο Μπούλκες της Γιουγκοσλαβίας , εκεί έστελναν τους συμμορίτες για εκπαίδευση και πολιτική καθοδήγηση , ειδικά τους διαφωνούντες .
Πολλοί διαφωνούντες δεν γύρισαν ποτέ δολοφονήθηκαν σ αυτό το Στρατόπεδο , αλλά και σε άλλα όπως στο Ορτακιόι της Βουλγαρίας που είχαν δημιουργηθεί γι αυτό το σκοπό.

Εμφύλιος θεωρείτε κατά την ταπεινή μου γνώμη μου πάντα όταν ο μισός πληθυσμός εναντιωθεί στον όλον μισό , στην προκειμένη περίπτωση ομως 1946 - 1947 έχουμε μια μερίδα του αυτόαποκαλούμενου ''Δημοκρατικού στρατού''
ο οποίος στην καλύτερη του περίπτωση δεν ξεπέρασε της 25.000 διάσπαρτους σε συμμορίες σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι με τη βια των όπλων ήθελαν να επιβάλουν την ιδεολογία τους με το έτσι θέλω σε 8.000.000 Έλληνες,αυτό κι αν είναι δημοκρατία ......

Κι επειδή θέλω να προλάβω μερικούς για τα περί δήθεν προπαγάνδας
Όποιος δεν έχει προκαταλήψεις και ταμπού ας ρίξει μια ματιά στον παρακάτω σύνδεσμο
http://www.marxists.org/ellinika/odmaaa ... 170588.htm
Για να δει τι λένε οι ίδιοι οι προοδευτικοί αναφέρονται και τα θύματα εκεί ονομαστικά .

Μεταξύ άλλων γράφονται τα εξής

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΜΠΟΥΛΚΕΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ (1944-1948)
Το Μπούλκες είναι μια μικρή πόλη στα Βορειοδυτικά της Γιουγκοσλαβίας κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία. Στο σύνολο τους σχεδόν οι κάτοικοι του Μπούλκες ήταν Γερμανοί. Οι άνδρες είχαν ενταχθεί στο Χιτλερικό στρατό και οι γυναίκες συγκεντρώθηκαν σε στρατόπεδο. Η πόλη παραχωρήθηκε στους Έλληνες πολιτικούς προσφυγές που ήταν γύρω στις 5.000-6.000.
Κομματικός καθοδηγητής στο Μπούλκες, ορίσθηκε ο Μιχάλης Πεκτασίδης (ανιψιός της Δόμνας, γυναίκας του Γιάννη Ιωαννίδη). Ο Μ. Πεκτασίδης αφού χρησιμοποιήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα δολοφονήθηκε και αυτός με εντολή του Γιάννη Ιωαννίδη.
Επικεφαλής του κλιμακίου της Κ.Ε. του ΚΚΕ στην Γιουγκοσλαβία και καθοδηγητές της κομματικής οργάνωσης του Μπούλκες ήταν οι Γιάννης Ιωαννίδης και Πέτρος Ρούσσος.
Μετά την ήττα στα Δεκεμβριανά, την υπογραφή της συμφωνίας της Βάρκιζας και το άγριο δολοφονικό όργιο των φασιστικών συμμοριών της Δεξιάς, μερικές χιλιάδες κυνηγημένοι Ελασίτες πέρασαν στην Γιουγκοσλαβία και εγκαταστάθηκαν στο Μπούλκες.
Όπως ήταν επόμενο και πικρίες υπήρχαν ανάμεσα στους προσφυγές, και αντιρρήσεις ακούγονταν σχετικά με την πολιτική που ακολουθήθηκε και απογοητεύσεις.
Οι συζητήσεις γύρω απ' αυτά, κατά την αντίληψη της ηγεσίας, έπρεπε να "κοπούν με το μαχαίρι".
Με βάση αυτή τη λογική άρχισαν οι νυχτερινές μουλωχτές συλλήψεις και εξαφανίσεις αγωνιστών.
Τα θύματα της εγκληματικής αυτής νοοτροπίας και πρακτικής είναι πολλά, μερικοί από εκείνους που επέζησαν τα ανεβάζουν σε πάνω από εκατό.
Οι διαφωνούντες στέλνονταν στο νησί του Δούναβη με το "αιτιολογικό" να κόβουν ξύλα για το ασβεστοκάμινο.
Εκεί εξοντώθηκαν. …………………………………………………… η συνεχεία στη σελίδα τους . http://www.marxists.org/ellinika/odmaaa ... 170588.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να σέβεστε τους χρήστες