Σκοπός μας δεν είναι να ξύσουμε πληγές, ούτε να εξάψουμε μίση και πάθη, αλλά να ρίξουμε άπλετο φως σε σημαντικά γεγονότα της Ιστορίας μας.

Λαός ο οποίος δεν γνωρίζει το παρελθόν του και δεν τιμά τους προγόνους του και τον τόπο που γεννήθηκε δεν έχει μέλλον.

 

Αφιερώνουμε αυτή τη Σελίδα ως ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες που έχυσαν το αίμα τους η έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία, την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδος μας και τις ατομικές ελευθέριες που απολαμβάνουμε σήμερα όλοι μας.

 

Κάποιοι σύνδεσμοι λόγο μεταφοράς αρκετών σελίδων από το Pathfinder  δεν λειτουργούν, ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση θα αποκατασταθούν

 

 

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΕΛΕΝΗ – 1985 Κέιτ Νέλιγκαν-Τζον Μάλκοβιτς.(Νίκου Γκατζογιαννη)


Έγχρωμη ( Η.Π.Α. - 1985 ) (13/09/2004)  Ιστορική Κοινωνική

Υπότιτλοι ενσωματωμένοι.
Υπόθεση
Η κραυγή μιας Μητέρας. Πυροδοτεί την εκδίκηση ενός Γιου. Η βραβευμένη Κέιτ Νέλιγκαν είναι η Ελένη, μία ελληνίδα χωριατοπούλα που πασχίζει για να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη σε μια εποχή όπου οι αναταραχές του εμφύλιου πολέμου στο τέλος του β' Παγκοσμίου Πολέμου έχουν διχάσει έναν ολόκληρο λαό. Το μαρτύριο της και τελικά ο θάνατός της από αντάρτες έχουν σημαδέψει τον γιο της για πάντα (Τζον Μάλκοβιτς).
Τώρα ενήλικος και δημοσιογράφος στην Αμερική, ο Νικ θα ταξιδέψει στο μικρό του χωριό στην Ελλάδα για να ξεσκεπάσει την αλήθεια πίσω από τον θάνατο της μητέρας του.
Με μοναδική βοήθεια θολές παιδικές αναμνήσεις, ο Νικ ξεκινά έρευνα που θα τον οδηγήσει στον άνδρα που κρύβεται πίσω από τη δολοφονία της μητέρας του αλλά και θα τον φέρει αντιμέτωπο με την τραγική πραγματικότητα: Αυτή μίας χώρας - και μίας οικογένειας - που διαλύθηκε από την φρίκη του πολέμου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να σέβεστε τους χρήστες