Σκοπός μας δεν είναι να ξύσουμε πληγές, ούτε να εξάψουμε μίση και πάθη, αλλά να ρίξουμε άπλετο φως σε σημαντικά γεγονότα της Ιστορίας μας.

Λαός ο οποίος δεν γνωρίζει το παρελθόν του και δεν τιμά τους προγόνους του και τον τόπο που γεννήθηκε δεν έχει μέλλον.

 

Αφιερώνουμε αυτή τη Σελίδα ως ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες που έχυσαν το αίμα τους η έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία, την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδος μας και τις ατομικές ελευθέριες που απολαμβάνουμε σήμερα όλοι μας.

 

Κάποιοι σύνδεσμοι λόγο μεταφοράς αρκετών σελίδων από το Pathfinder  δεν λειτουργούν, ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση θα αποκατασταθούν

 

 

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

1941 - 1944 ΕΑΜ ΕΛΑΣ

ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΤΗ  1941-1944
Δείτε παρακάτω τι έχει ειπωθεί από τους ίδιους και ακόμα τι είδους Αγώνα έκαναν , έχει ενδιαφέρον και το τέλος της Σελίδας  που αναφέρονται  Ημερομηνίες,
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ  ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΥΠΟΓΡΑΜΙΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Διαρκούντος τού πολέμου, εξακολουθούν επιφανειακοί λόγοι καί έπαινοι τόσον των Ρώσων ηγετών, όσον και του επισήμου ρώσικου τύπου.

Εις την πραγματικότητα, ή Ρωσία προετοιμάζει τήν ύποδούλωσιν της "Ελλάδος διά του γνωστού και λίαν εντέχνου ψευδό απελευθερωτικου  κινήματος.

 Ουτω, ως γνωστόν, τον Όκτώβρίον 1941, συγκροτείται τό Ε.Α.Μ. τη υποδείξει της Ρωσίας, τό όποιον, αρχικώς προσπαθεί νά προσέλκυση, όσον τό δυνατόν μεγαλύτερον όγκον «Λαϊκών Μαζών».
Τό Έλληνικόν Ε.Α.Μ. (Έθνικόν Άπελευθερωτικόν Μέτωπον) συνεργάζεται στενώς με:
Με τό Γιουγκοσλαυϊκό Κ. Κόμμα  διά τήν ανωτέρω ωσαύτως έθνικήν καταστροφήν.
Τό ΕΑΜ, διά του ΕΛΑΣ, εύθυς αμέσως και μέχρι του 1944, καταπολεμεί συστηματικώς κάθε έθνικήν όργάνωσιν, έπί κεφαλής της οποίας ειναι, είτε αξιωματικοί, είτε αγνοί "Ελληνες πατριώται.
Είναι γνωσται εις πάντας αι άντιπατριωτικαι πράξεις και έγκληματικαί ένέργειαι του Ε.Α.Μ., κυριώτεραι εκδηλώσεις των όποιων είναι τά κινήματα της Μέσης Ανατολής καί ή αχαλίνωτος εχθρότης τών κομμουνιστών της Ελλάδος, οί όποιοι κατευθυνόμενοι άπό τήν Μόσχαν, έπολέμησαν, λυσσαλέως τους πραγματικούς πατριώτας καί άγωνιστάς της Εθνικής Αντιστάσεως, έκ τών οποίων, άπό του έτους 1942, μέχρι του "Οκτωβρίου 1944, διαρκούσης της τριπλής Κατοχής
έδολοφονήθησαν άνω των 40.000 αγωνιστών, μεταξύ των οποίων :
πολλοί επίσης έκ τών Έθν. Ομάδων αγωνιστών Πελοποννήσου και 300 Ανταρτών της ΠΑΟ στη Μακεδονία (Βροντού Σερρών)
και Συνεργάσθησαν μετά τών κατακτητών, συνάψαντες μετ' αυτών επίσημα σύμφωνα αμοιβαίας άλληλοϋποστηρίξεως.
Τοιαύτα σύμφωνα είναι πολλά ώς τά :
Και πολλά άλλα


Ο Ε. Καλαμπαλίκης διοικητής της X Μεραρχίας του ΕΛΑΣ στο βιβλίο του «Η Εθνική Αντίσταση 1940-1944 ζητά δικαίωσιν» γράφει :
«Το ΚΚΕ ΔΕΝ τόλμησε να βάλει στην ονομασία του ΕΛΑΣ και τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΔΙΩΚΕ ΕΥΘΥΣ ΕΞ - ΑΡΧΗΣ π.χ. «Κομμουνιστικός ή Σοσιαλιστικός Απελευθερωτικός Στρατός».Οι πολιτικοί σκοποί του ΕΑΜ κυκλοφόρησαν στους μη κομμουνιστές μετά το 44. Δεν τόλμησαν να τους κυκλοφορήσουν κατά το διάστημα της κατοχής μεταξύ των Εθνικοφρόνων ΕΑΜιτών».

Ο Κώστας Καραγιώργης ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ του Ριζοσπάστη και αργότερα «ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ» του ΕΛΑΣ σε υπόμνημά του προς το ΚΚΕ αναφέρει :

«Κατά πρώτο λόγο 

η γενική τακτική είναι, να υποχωρούμε μπροστά στον προελαύνοντα εχθρό, 

μη λυπόμενοι το έδαφος, που χάνουμε.

Να διατηρούμε τις δυνάμεις μας ακέραιες για τους μελλοντικούς σκοπούς μας.

Αυτά μας διατύπωσε ο Σιάντος.

Στην νοοτροπία ο ΕΛΑΣ πρέπει να κινείται πάνω στο παλιό καραβανάδικο πνεύμα (ο Κατσαβρός τα θυμάται), ραχάτι, καλοπέραση πολιτικολογία και πολεμικός συμβιβασμός στην ουσία με τον κατακτητή».



Μας λένε ότι το "πατριωτικό ΕΑΜ" οργάνωσε κινητοποιήσεις για να μη σταλούν εργάτες στη Γερμανία!

Επιπλέον δεν στάλθηκε στρατιωτική μονάδα στο πλευρό των Γερμανών μόνο από την Ελλάδα!

Είναι έτσι;

Οι ... ίδιοι "πατριώτες" κομμουνιστές με προκηρύξεις τον Σεπτέμβριο αλλά και στις 5 Οκτωβρίου 1942

καταγγέλλουν την ανατίναξη του κτηρίου στο οποίο στεγάζονταν η φιλογερμανική οργάνωση «Ε.Σ.Π.Ο» (Εθνική Σοσιαλιστική Πολιτική Οργάνωσις) από την οργάνωση ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ «Π.Ε.Α.Ν» (Πανελλήνιος Ένωσις Αγωνιζόμενων Νέων).

Αναφέρονται τα εξής :

«Η κομμουνιστική οργάνωσι Αθήνας δηλώνει και άλλη μια φορά πως οι κομμουνιστές καταγγέλλουν την ατομική τρομοκρατία....

Εμείς οι κομμουνιστές σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε χρήσι του ατομικού σαμποτάζ, που ξεφεύγει από την οργανωμένη μορφή και καταντά όπλο στα χέρια του εχθρού...

Η ανατίναξη της Ε.Σ.Π.Ο είναι προβοκάτσια (!), που είχε σαν συνέπεια άσκοπα θύματα!»

Μάλιστα αποκαλούν την Π.Ε.Α.Ν «Αντεθνική συμμορία που τη καθοδηγούν πράκτορες του κατακτητή!»

Η Ε.Σ.Π.Ο είχε ως σκοπό εκμεταλλευόμενη την πείνα και τη δυστυχία του λαού, να σχηματίσει στρατιωτικό τμήμα που θα πολεμούσε στο πλευρό των Γερμανών στο Αν. Μέτωπο! ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!



Ο Βουκμάνοβιτς Τέμπο, Γιουγκοσλάβος στρατηγός της αντίστασης στο βιβλίο του «Το ΚΚΕ στον αγώνα της Εθνικής Απελευθέρωσης» στη σελίδα 15 γράφει :

«Μοιραίο αποτέλεσμα της γραμμής αυτής ήταν η στρατιωτική αδράνεια των μονάδων του ΕΛΑΣ, εκτός αν πλήττονταν από τις εχθρικές δυνάμεις.

Ορισμένες μάλιστα μονάδες του ΕΛΑΣ είχαν λάβει ρητή διαταγή να μην επιτίθενται κατά των αμυντικών θέσεων του εχθρού, για να μην προκαλούν την αντίδρασή του»

«Le Parti Communiste De Grece Dans La Lutte De Liberation National», ( 1949) 25 :

«To KKE έδρα υποχθονίως εντός του EAM.

Τα μέλη του κόμματος δεν έπρεπε να λαμβάνουν τον λόγον ενώπιον των μαζών ως κομμουνισταί.

Οι κομμουνισταί δεν είχαν το δικαίωμα να ομιλούν - ονόματος του κόμματος, αλλά μόνον εξ ονόματος του ΕΑΜ.

Γενικώς το κόμμα απέκρυπτε συστηματικώς το πρόσωπόν του από τας μαγάλας μάζας του Ελληνικού λαού».

«Δεν ημπορούμεν ..... εδήλουν εις τον αντιπρόσωπον του Γιουγκοσλαβικού Κομμουνιστικού Κόμματος τα μέλη της Κ.Ε. του ΚΚΕ Τζήμας και Καραγιώργης να επιτρέψωμεν όπως το απελευθερωτικόν κίνημα λάβει εντονότερον «χρώμα», διότι τότε η αντίδρασις θα μας κατηγορούσε ότι δημιουργούμεν ένα κομμουνιστικόν στρατόν.»


Στις 15 Φεβρουαρίου του 1943, στο έντυπο του ΕΑΜ Μακεδονίας «Ελευθερία», στη Θεσσαλονίκη γράφει :

 «Ας αγκαλιάσουμε τα επερχόμενα γεγονότα, τη θύελλα που θα ξεσπάσει πάνω στη χώρα μας κι ας αγωνιστούμε για τη λευτεριά του λαού.
Ας αντισταθούμε σε κάθε αντίδραση των προδοτών κι ας μη επιτρέψουμε την εγκαθίδρυση αντιλαϊκού τυραννικού καθεστώτος μέσα στο τόπο μας.

Έλληνες , Μακεδόνες, Εβραίοι, Βλάχοι ενωθείτε για τη λευτεριά».



Η γνωστή στιχομυθία του Κομνηνού Πυρομάγλου με τον Κόζιακα (Θωμάς Πάλλας - ΕΛΑΣ)

που είναι καταχωρημένη στα πρακτικά του συνεδρίου του Λιβάνου και εγινε στα στα Πράμαντα Τζουμέρκων:

-Κόζιακα, ελάτε να χτυπήσουμε μαζί τους Γερμανούς
-(Μετά από εντολή του Άρη) Κομνηνέ, για μας εχθροί δεν είναι οι Γερμανοί, εχθρός είναι ο Ζέρβας!!!!!!!!!!!!

(σ.σ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΖΕΡΒΑΣ Ο ΨΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΑΣ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΙΓΑΝ. ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ , ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ; ΕΛΗΝΕΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ , ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ Εαμοελασιτες,, ΕΙΧΑΝ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ. )



ΟΤΑΝ  ΟΙ Ελασιτες ΕΚΑΝΑΝ «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΤΡΩΝ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ  1944 ΠΥΡΓΟΣ - ΠΑΤΡΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ)

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΕΔΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ Ο ΕΛΑΣ   (Μέχρι και Συμφωνίες με Γερμανούς και Τουρκοτσαμιδες, υπέγραψε για να τον διαλύσει ) ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΕΠΙ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ(Οκτώβριο 1943-Φεβρουάριο 1944)

ΕΔΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΜΑΧΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

17  -  8 - 1944 Δυνάμεις του 3/40 Συντάγματος Ευζώνων πεζικού και του 16 Συντάγματος του ΕΔΕΣ ,υπό τη Διοίκηση του ταγματάρχη Βασιλείου Καμάρα επιτίθενται ενάντιων Γερμανών που είχαν στρατοπεδεύσει στο χωριό Μενινα(254 άντρες)τους οποίους εξουδετέρωσαν μετά από διήμερο αγώνα.

Απώλειες Γερμανών 87 Νεκροί ,106 αιχμάλωτοι .

Απώλειες ανταρτών 25 νεκροί , 40 Τραυματίες

(σ.σ.Παράλληλα Ο ΕΛΑΣ προετοίμασε της Δυνάμεις του και ακόνιζε τα μαχαιριά του ,για να τα χρησιμοποίηση 20 μέρες αργότερα ενάντιων των Ελλήνων ,στον Πύργο , στην Καλαμάτα , στο Μελιγαλά και γενικότερα κατα της Μαύρης Αντίδρασης )

1 - 9 - 1944
Τμήματα Ελλήνων ανταρτών του ΕΔΕΣ επιτίθενται κατά Γερμανικής Φάλαγγας και την διαλύουν προκαλώντας σ αυτήν Βαρείες απώλειες

(σ.σ. Παράλληλα ο Ελας Συνέχιζε την προετοιμασία  για τη σφαγή των Ελλήνων)

8 - 9 - 1944
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ(Χαϊδάρι) την ηρωίδα της εθνικής αντίστασης Λελά Καραγιαννη αρχηγό της μυστικής κατασκοπευτικής οργάνωσης Μπουμπουλίνα, μαζί της εκτελούν άλλους 72 Έλληνες και Ελληνίδες
(σ.σ. Παράλληλα ο Ελας, την ίδια ημερομηνία, έκανε επίθεση στον πύργο , δέκα μέρες αργότερα στην Καλαμάτα , αμέσως μετά στο Μελιγαλά

με τους γερμανούς που εκτελούσαν ακόμα έλληνες θ καθόταν ν ασχοληθεί , είχε αλλά σχέδια , οι  έλληνες που δεν άνηκαν στην οργάνωση του ,η που δεν ήθελαν να ενταχθούν ς αυτήν ήταν το πρόβλημα) .

15 - 10 - 1944 Δυνάμεις του ΕΔΕΣ με τα από συνεχόμενες μάχες ενάντιων των Γερμανικών Στρατευμάτων που αποχωρούσαν από την Ελλάδα και καταλαμβάνουν τα Ιωάννινα
(Παράλληλα ο Ελας  συνέχιζε της εκκαθαρίσεις του Α΄ γύρου κατά  της Μαύρης Αντίδρασης και λεω Α' Γύρο διότι ενάμιση μήνα αργότερα επανέρχεται  με τον Β΄ Γύρο ,τα Δεκεμβριανά)

18 - 10 - 1944 Εγκαθίσταται η  κυβέρνηση Εθνικής Ενότητος στην Αθήνα , Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου Υψώνει την Ελληνική Σημαία στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως

4  -  11  - 1944  Εκκενώνετε η Ελλάδα από Γερμανούς ,όχι όμως και η Κρήτη στην οποία η μάχες συνεχίζονται




Παρακάτω 30-10-1943 επίθεση του ΕΔΕΣ κατά των Γερμανών , όταν δηλαδή  ο Άρης την κατηγορούσε σαν σύμμαχο τους ,το διάστημα Οκτωβρίου 1943 - Φεβρουαρίου 1944 εποχή που ο ΕΛΑΣ με επικεφαλής τον Άρη προσπαθούσε να διαλύσει την Οργάνωση του Ζέρβα.
30-10-1943  Δύναμη από 300 περίπου αντάρτες του ΕΔΕΣ,υπό τον ίδιο το Στρατηγό Ναπολέοντα Ζέρβα, συνάπτει διήμερη σκληρή μάχη με τους Γερμανούς στην περιοχή Νεράιδας Τρικάλων. Ο αγώνας όμως είναι άνισος και τελικά οι Έλληνες αντάρτες υποχρεώνονται να Συμπτυχθούν.

( σ..σ επόμενο ήταν , έπρεπε να φυλάει και τα νώτα του από τον Ελας αφού την ιδια περίοδο , δεχόταν επιθέσεις και από τον Ελας ,ο οποίος προσπαθούσε να τον διαλύσει , όπως ειχε κάνει με το το 5/42 δυο φορες μέχρι τότε.

 Πρώτη διάλυση    (13 -14 ΜΑΪΟΥ 1943)

Δεύτερη διάλυση   (29-5-1943 - 24-6-1943),

το 5/42 ειχε  κι αυτό  αναπτυξει  Εντονη δράση    κατά των Γερμανοιταλών στην περιοχή της Ρούμελης 

αλλά για τον Ελας φαίνετε δεν ήταν σωστό  να γίνετε αντίσταση κατά των κατακτητών

γι αυτό όσες αντιστασιακές οργανώσεις έκαναν αντίσταση  προσπαθούσε να της διαλύσει


ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ , ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ
Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος
 
ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ
Εγκλήματα Βουλγάρων και Τουρκοτσάμηδων.
Ένω αί δυνάμεις Κατοχής των Γερμανών καί Ιταλών έτήρουν κατ' ανάγκην ώρισμένα προσχήματα, κατά τήν συμπεριφοράν των, έναντι τοϋ άνυπερασπίστου Ελληνικοί) λαοΰ, οΐ Βούλγαροι καί Τουρκοτσάμηδες επέδειξαν άπροσχημάτιστον καί έπαίσχυντον διαγωγήν έναντι τούτου.
Έπέπεσαν κατ' αϋτοϋ ως ΰαινες και τσακάλια καί επεχείρησαν δι' όλων των μέσων νά εφαρμόσουν ευθύς εξ αρχής τους σκοπούς των. Ησαν δέ οΐ σκοποί αυτοί, όσον αφορά τους Βουλγάρους, απλοί καί λίαν ρεαλιστικοί.
Πλήρης εκβουλγαρισμός καί έξαφάνιοις τοϋ Ελληνικού στοιχείου είς τάς παραχωρηθείσας είς αυτούς περιοχάς καί εντός συντόμου χρόνου.
Ριζική λύσις τοϋ θέματος τής εθνικότητος των ως άνω περιοχών δι' άπαλήψεως πόσης Ελληνικής μαρτυρίας ή διαφόρου στοιχείου.

     Οι Έλληνες κάτοικοι ήμέράν τίνα έπληροφορήθησαν ότι ήσαν Βούλγαροι καί εκλήθησαν όπως εντός ολίγων ήμερων παραλάβουν τάς νέας ταυτότητας των αϊ όποίαι είχαν τά νέα βουλγαρικά ονόματα των.

     Τά σχολεία των, αϊ έκκλησίαι, αί πόλεις καί οΐ δρόμοι των, τά χωρία τα ορη καί όλα τά τοπωνύμια έγιναν βουλγαρικά.
Άπηλείφθη κάθε τί τό έλληνικόν ακόμη καί είς τους προγονικούς τάφους των είς τό νεκροταφεία ,
Απηγορεύθη ή "Ελληνική γλώσσα καί εδόθη μικρά προθεσμία άπομακρύνσεως έκ τής περιοχής παντός ατόμου έχοντος διάφορον άποψιν.
     Είναι τέλος γνωστά τά απάνθρωπα καί ανατριχιαστικά εγκλήματα των Βουλγάρων σωβινιστών είς βάρος τοϋ Ελληνικού πληθυσμού τής περιοχής, ώς καί ή έκτασις ήν ελαβον ταύτα.
    Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα παρακάτω    
28-9-1941 Οί Βούλγαροι αρχίζουν όμαδικάς σφαγάς τοΰ πληθυσμού της Μακεδονίας. Έξετελέσθησαν 1500 άτομα εΙς Δράμαν,397 εις Δοξατον,133 εις Κύρνα 160 είς Χωρισίήν,1 εις Κ. Νευροκόπι, 38 εις Μεγαλόκαμπο κλπ.
Αϊ σφαγαί συνεχίσθησαν μέχρι της 20ης Όκτωβρίου, τά  δέ θύματα υπερέβησαν συνολικώς τάς 15.000.
    
Επεχειρείτο αληθής γενοκτονία είς βάρος τοΰ Ελληνικού λαού.
        Οι Τουρκοτσάμηδες τής περιοχής Θεσπρωτίας ηθέλησαν νά μιμηθούν τους Βουλγάρους και οπωσδήποτε νά μή υστερήσουν τών προγόνων των τής εποχής τής τουρκοκρατίας.
     Τό έγκλημα, ή αρπαγή καί ή έξαφάνισις ατόμων εν πλήρη ήμερα ήτο σύνηθες φαινόμενον.
     'Απήχησαν επιμόνως καί άπό τής πρώτης ημέρας τής είσόδου τών Ιταλών είς τήν περίοχήν, τήν ένσωμάτωσιν τής Θεσπρωτίας είς τό Ίταλο Άλβανικόν βασίλειον.

    
Ήγωνίσθησαν σκληρά μετά τών Ιταλών καί έν συνεχεία τών Γερμανών εναντίον των Ελλήνων ανταρτών.
      Μέ τό τέλος τής κατοχής κατέΦυγον, Οσοι επέζησαν, είς τήν γείτονα Άλβαν'ιαν, ϊνα αποφύγουν τήν Νέμεσιν τής Δικαιοσύνης, άπαλλαξαντες οπωσδήποτε τήν περίοχήν τής παρουσίας των, οριστικώς καί αμετακλήτως.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ 30-7-46

 
(σ.σ  Όπως βλέπουμε Βούλγαροι και Τουρκοτσαμιδες , τα φιλαράκια του ΚΚΕ και του ΕΑΜ ΕΛΑΣ αγωνίζονταν για την προσάρτηση εδαφών για τη χώρα τους , έν αντίθεση με τους Έλληνες Κομουνιστές που ήθελαν την Ελλάδα στον Όλυμπο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να σέβεστε τους χρήστες