Σκοπός μας δεν είναι να ξύσουμε πληγές, ούτε να εξάψουμε μίση και πάθη, αλλά να ρίξουμε άπλετο φως σε σημαντικά γεγονότα της Ιστορίας μας.

Λαός ο οποίος δεν γνωρίζει το παρελθόν του και δεν τιμά τους προγόνους του και τον τόπο που γεννήθηκε δεν έχει μέλλον.

 

Αφιερώνουμε αυτή τη Σελίδα ως ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες που έχυσαν το αίμα τους η έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία, την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδος μας και τις ατομικές ελευθέριες που απολαμβάνουμε σήμερα όλοι μας.

 

Κάποιοι σύνδεσμοι λόγο μεταφοράς αρκετών σελίδων από το Pathfinder  δεν λειτουργούν, ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση θα αποκατασταθούν

 

 

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΤΟΧΗ:ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΩΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΣΩΖΑΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

ΚΑΤΟΧΗ:ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΩΝ πως οι <<προδότες>>έσωζαν κομμουνιστές
Αγαπητοί κύριοι
Τα μυαλά των κομμουνιστών είναι <<κλειδωμένα>.για να χρησιμοποιήσω όρους των κομπιουτεράδων
Δηλαδή Ένας κομμουνιστής πιστεύει ότι ΟΛΟΙ οι κομμουνιστές είναι καλοκάγαθοι άνθρωποι που παλεύουν για ελευθερία όλων των ανθρώπων, ειρήνη, αδελφοσύνη μεταξύ των λαων, προσπαθούν για κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο ,θυσιάζουν ακόμα και την ζωή τους για αυτά τα υψηλά ιδανικά και ΟΛΑ αυτά αφιλοκερδώς χωρίς να ζητούν τίποτε. Και όταν χρειαστεί γίνονται μπροστάρηδες για την εθνική ελευθερία της πατρίδος τους  θυσιάζουν ακόμα και την ζωή τους για αυτό το ιδανικό συμμαχουντες μάλιστα με τους μέχρις χθες αντιπάλους τους. Και εδώ στην χωρά μας ειδικότερα πρωτοστάτησαν στην έμπνευση καθοδήγηση του λαού και οργάνωσαν την αντιτάσσει του κατά την διάρκεια της κατοχης.Και ΜΟΝΟΝ αυτοί ΟΛΟΙ οι άλλοι ήταν προδότες ,και συνεργάτες του εχθρού. ΠΑΟ, ΕΔΕΣ, ΕΣ Πελοποννήσου ,Ζέρβας, Τάσους Αντων. Όλοι προδότες πλην των ιδίων
Αυτά που ανέφερα παραπάνω  δεν τα πιστεύουν μόνο οι απλοί κομμουνιστές αλλά και οι <<ιστορικοί>>που έπειτα από <<ψάξιμο>>αρχειων,απομνημονευματων,ντοκουμεντων Ελληνικών, Γερμανικών ξένων γενικώς, απομνημονεύματα καπεταναίων ,αφηγήσεις απλών ανθρώπων και <<βαθυστόχαστες <<αναλύσεις>> καταλήγουν  στο ιδιο συμπέρασμα. Ναι ΜΟΝΟΝ ο ΕΛΑΣ που ψυχή του ήταν το ΚΚΕ έκανε αντίσταση!! Ο Ζέρβας προδότης <<βρήκαμε>>εγγραφο στα Γερμανικά αρχεία. Η ΠΑΟ αυτή και αν ήταν ΝΑ τα αποδεικτικά στοιχεία, άσε για τον Τσαους Αντων δεν χρειάζονται αποδείξεις ..φαίνεται από την φάτσα του. Τα Τάγματα Ασφάλειας προδοτικά από τον 17ον Αιώνα!!!
Και αρχίζουν οι ύμνοι για την δράση του ΕΛΑΣ  Τόσες μάχες εδώ τόσες εκεί. Οι απώλειες των κατακτητών ποικίλουν ανάλογα με τον συγγραφέα .20.000 νεκρούς λέει κάποιος που  <<είδε αρχεία>> 30.000 νεκρούς κάποιος άλλος 3.000 μάχες ένας τρίτος Το επίσημο λεύκωμα της 13ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ που έδρευε στην Ρούμελη ομιλεί για 11.000 νεκρούς Γερμανούς μόνο στην περιοχή ευθύνης του!! (Κόψτε κάτι ρε παιδία υπάρχουν και άλλες Μεραρχίας αυτές δεν…. σκότωσαν;)
Ανοίγω ένα βιβλίο που έχει αφιέρωμα στην <<απελευθέρωση>> της Θεσσαλονίκης από την Ομάδα Μεραρχιών Μακεδονίας τους ΕΛΑΣ(ΟΜΜ) Βλέπω δαφνοστεφανωμένο τον καπετάνιο αυτής Στρατηγό(στην πραγματικότητα άεργο δήθεν καπνεργάτη) Μάρκο Βαφειάδη. Καπετάνιος ΟΜΜ .Ποιος είσαι ρε μεγάλε Μάρκο  Βαφειάδη ο…Ζουκοφ; Στην πραγματικότητα η ΟΜΜ δεν είχε πάνω από 1000 άνδρες για …παρελάσεις!!!
Επιστρατεύτηκαν και <<βαρύγδουπα >>ονόματα Ιστορικών της Γερμανίας.(Ανατολικης )Όπως εκείνος ο Ζεκεντορφ που ούτε λίγο ούτε πολύ μετά από <<εμβριθή>>μελετη στα Γερμανικά στρατιωτικά αρχεία απεφάνθη.<<Χαρις στον ΕΛΑΣ  απελευθερώθηκε η Ευρώπη από τον Φασισμό>>!!!
Εντάξει ρε μεγάλε καταλάβαμε Ο Στρατάρχης Ζουκοφ με τον Κόκκινο στρατό  του ΔΕΝ έκανε τίποτε ΟΥΤΕ ο…. ιμπεριαλιστής Στρατηγός ΠΑΤΤΟΝ που κατέλαβε την μισή Γερμανία. Αν δεν ήταν ο…ΕΛΑΣ δεν θα απελευθερωνόταν !!!η ..Ευρώπη. Για την αλήθεια αν δεν κάνω λάθος το Βερολίνο κατελήφθη από Σοβιετικά στρατεύματα του Ζουκωφ
Κάποιος άλλος <ερευνητής>> υπολόγισε ότι ο ΕΛΑΣ καθήλωσε 60 - Ναι εξήντα - Μεραρχίες Γερμανών στην Ελλάδα. Ούτε λίγο ούτε πολύ άδειασε το ανατολικό μέτωπο από Γερμανούς για να κατέχουν την Ελλάδα.!!!
Αν διαβάσει κανείς το περιοδικό <<Εθνική Αντίσταση>> που κυκλοφορεί μια οργάνωση αντιστασιακών του ΚΚΕ η τις επιστολές <<αντιστασιακών>> σε εφημερίδες και περιοδικά μάλλον θα νομίσει ότι  ΟΛΟΙ οι Νεκροί Γερμανοί του Β Παγκόσμιου πόλεμου άφησαν τα κοκαλάκια τους στην Ελλάδα!!!(ποιοι είμαστε τέλος πάντων εμείς οι Έλληνες)!!!
Και αυτά όχι από απλό κομμουνιστή αλλά και από<<καθιερωμένους>> για την επιστήμη τους ιστορικούς συγγραφείς  και δη πανεπιστημιακούς!!!
Αμ το άλλο;<<Βαθυστόχαστες>> αναλύσεις  για το ΕΑΜ το έργο του στην λαϊκή δικαιοσύνη, ένα <<πραγματικά μεγάλο παράδειγμα του πως ο λαός δικάζει μόνος του>> επιμελητεία του Αντάρτη , λαϊκό θέατρο αετόπουλα κτλ Αμ χάρις στο ΕΑΜ έγιναν εκλογές στην<<ελεύθερη>> Ελλάδα όπου οι κάτοικοι ελευθέρα ψηφίσαν το Κοινοβούλιο τους (όλοι τους βέβαια κομμουνιστές) Και τι δεν έχει γραφτεί για την<<εθνική αντιπροσωπία>> των Κορυσχαδων!!!και την κυβέρνηση ΠΕΕΑ
Κάθε μέρα όλο και ένα τέτοιο θέμα θα υπάρχει σε κάποιο κανάλι Όλο και κάποιος <<βαθυστόχαστος >> ιστορικός μας φωτίζει για εκείνη  την άγνωστη περίοδο. Μάλιστα ένας από δαύτους παίρνει από τη κρατική ΝΕΤ αρκετά ευρώ για ωριαία εβδομαδιαία εκπομπή !! ( Ρε παιδιά θέλω και εγώ κάτι τις τόσα ξέρω)
ΚΑΙ οι άλλοι ; Οι άλλοι έλληνες τι έκαναν; Οι αξιωματικοί;
Α αυτοί ΔΕΝ έκαναν τίποτε ΔΕΝ πολέμησαν στο μέτωπο το 1940-41 Ο…. λαός  τους ανάγκασε να πολεμήσουν και μόλις είδαν τα δύσκολα λιποτάκτησαν έγιναν προδότες  .Ακόμα και αυτοί που πήγαν στην Μέση Ανατολή Ήταν Στράτος<<πραιτοριανών>> ..φασίστες .και ας πολέμησαν τον φασισμό στην κοίτη του και έφαγαν το μπαρούτι με το τσουβάλι!!!
Και στην κατοχή τι έκαναν αυτοί;
Μα συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατέδιδαν <<λαϊκούς >>αγωνιστές στους κατακτητές και όταν ο ΕΛΑΣ έδιωξε του Γερμανούς αυτοί οι…προδότες τους σκότωναν τους Ελασιτες με την δικαιολογία ότι έκαναν ..εθνική αντίσταση και ελευθέρωσαν την χώρα!!! Προφανώς οι …άλλοι οι αντίπαλοι του ΕΑΜ δεν ήθελαν την ..απελευθέρωση της χώρας!!!
Ναι κύριες και κύριοι αυτά υποστηρίζουν ακόμα και σε <<επιστημονικά>>συνεδρια (που οργανώνουν οι ίδιοι)
Κυρίες και κύριοι τώρα μια αποκάλυψη που έρχεται για ΠΡΩΤΗ φορά στην δημοσιότητα
Έργα και ημέρες της
<<Υπηρεσίας ανταποκρίσεων μετά των Γερμανικών Αρχών κατά την κατοχή>>
Την έχετε ακουστά; Μάλλον όχι : Ποιος να σας την πει;
Θα μου πει κάποιος : ΜΑ ποιος σαι εσύ ρε φίλε που τα βρίσκεις όλα αυτά ο…….ΤΑΥΓΕΤΗΣ;
Δεν ξέρω φίλοι μου ποιος άλλος έχει έγγραφα αυτής της υπηρεσίας .Υποθέτω ότι και σε άλλους,<ερευνητές>> κάτι θα έχει υποπέσει στην αντίληψη τους. Αλλά βλέπετε είναι τα <<κλειδωμένα>> μυαλά που λέγαμε νωρίτερα . Δεν χωράει το μυαλό του<<ερευνητή>>κατι περισσότερο από αυτά που είπα στην αρχή για έναν κομμουνιστή
Στο μυαλό του έχει το σχήμα πως ΜΟΝΟ οι κομμουνιστές αγωνίστηκαν οι άλλοι είναι ..προδότες και μάλιστα σιχαμεροί .
Κατ αρχήν αυτά που θα διαβάσει στα έγγραφα ΔΕΝ θα τα πιστέψει δεν χωράνε στο κολλημένο μυαλό του δεύτερον γιατί να τα δημοσιεύσει αν τα βρει;
Για να αρχίσουν οι σκεπτόμενοι αναγνώστες να αμφισβητούν τα <<θέσφατα>> που επί τόσα χρόνια τους λένε;
Δεν είμαστε για τέτοια. Ας τα αφήσουμε καλύτερα
Ποια είναι αυτή η υπηρεσία τέλος πάντων;
Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην χώρα όρκισαν μια κατοχική κυβέρνηση απλώς για να ασχολείται με τα καθημερινά προβλήματα του λαού που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσαν να το κάνουν οι ίδιοι.
Έπρεπε να υπάρχει αστυνομία ώστε να μην τρώγονται οι Έλληνες μεταξύ τους ,να προλάβει κλοπές ,ληστείες ,διαρρήξεις διαπληκτισμούς που συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει κρατική δομή σε οποιαδήποτε χώρα. Έπρεπε να λειτουργούν δικαστήρια για να λύνονται οι διάφορες όπως πρώτα.
Να λειτουργούν οι υπηρεσίες του Δήμου, Υδρεύσεως κτλ Αν χαλούσε πχ ένας αγωγός ύδατος ποιος θα έτρεχε αν τον φτιάξει;
Τα νοσοκομεία δεν θα λειτουργούσαν ;
Τρόφιμα δεν θα εισηγοντο;
Το εμπόριο θα σταματούσε;
Τέλος πάντων θα ασχολειτο η κατοχική κυβέρνηση που την όρκισαν Γερμανοί με τα καθημερινά προβλήματα του Ελληνικοί λαού που είναι πολύ σημαντικά σε τέτοιες συνθήκες.
Οι υπάλληλοι αυτοί ήταν υπάλληλοι ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ κυβερνήσεως άρα κατά τους <<ερευνητές>>προδοτες
Έπρεπε επί πλέον για όλα αυτά τα ζητήματα να υπάρχει επαφή με τις κατοχικές δυνάμεις .
Ο Τσολακογλου μόλις ορκίστηκε ίδρυσε δυο υπηρεσίες που υπάγονταν κατ ευθεία σε αυτόν
     
    1. Την επιτροπή συνδέσεως μετά της Ιταλικής διοικήσεως με πρόεδρο τον Νικόλαο Μπαλη
    
   2. Την επιτροπή συνδέσεως μετά των Γερμανικών αρχών κατοχής με πρόεδρο τον Κων/νο Κανελλόπουλο
Προσέλαβαν το αναγκαίων μεταφραστικό προσωπικό(αρα προδότες)καθως και γνωστές διεθνούς δικαίου.
Σιγά σιγά εκ των πραγμάτων οι υπηρεσίες αυτές άρχισαν να ασχολούνται και με σοβαρότερα ζητήματα όπως πχ τουφεκισμού ελλήνων για αντίποινα , Μακεδονικό ζήτημα ,οπότε άρχιζαν οι παρεμβάσεις των υπηρεσιών αυτών στις κατοχικές αρχές
Ας πούμε ένα παραδειγμα .
Ένα τραμ ξαφνικά έπεφτε έξω από τις γραμμές και τραυματίζονταν άνθρωποι, Η Αστυνομία έτρεχε να δει τι έγινε ως όφειλε, έτρεχαν και οι Γερμανοί.
Μετά από ερευνά οι Γερμανοί μηχανικοί αποφαινοντο <<Ήταν σαμποτάζ>> .
Και έπιαναν οποίον εύρισκαν μπροστά τους. Μικρούς μεγάλους, εθνικιστές ,κομμουνιστές και απειλούσαν με εκτέλεση.
Η υπηρεσίες αυτές έτρεχαν και δεν έφταναν να γλιτώσουν όσους μπορούσαν.
Έκαναν προφορικά διαβήματα στους κατοχικούς στρατιωτικούς διοικητές , έστελναν έγγραφα ,το ιδιο και στον Αρχιεπίσκοπο, στους πρέσβεις Γερμανίας , Ιταλίας επεστρατευαν γνωριμίες ,συγγενείς Γερμανών στρατιωτικών κτλ. Εκείνος (Αρχιεπίσκοπος- Πρέσβης η άλλος )τις εστελνε πάλι έγγραφα με κοινοποίηση στις υπηρεσίες κτλ Βλέπετε ότι ειδικά οι Γερμανοί ήταν και ..γραφειοκράτες μέσα σε όλα τα άλλα .Πολλούς γλίτωσε από το εκτελεστικό απόσπασμα  ακόμα και κομμουνιστές.
Μια επιστολή του κατοχικού πρωθυπουργού Ιωάννου Ράλλη. Μετάφραση από τη Γαλλική γλώσσα.
Τυφεκισμός 100 Κομμουνιστών
Αθήνα 1η  Ιουλίου 1943
Κύριε Υπουργέ,
Η Κυβέρνηση μου διαμαρτύρεται για την εκτέλεση 100 Ελλήνων που έγινε στις 5 Ιουνίου 1943 στη Λάρισα χωρίς καμία κρίση (δίκη) και χωρίς να ειδοποιηθεί η Ελληνική Κυβέρνηση ούτε καν μετά την εκτέλεση, πράγμα που εξ άλλου δικαιολογεί την αργοπορία  της παρούσης, η οποία δεν μπορούσε να συνταχθεί παρά μετά την ολοκληρωτική επιβεβαίωση των καινούργιων δεδομένων που λάβαμε κατ' αρχήν από ανεπίσημες πηγές.
Μαθαίνω επί πλέον ότι αυτές οι εκτελέσεις έλαβαν χώρα μετά την καταστροφή που έγινε την περασμένη 1η Ιουνίου μέσα στο τούνελ χιλιόμετρο 354x900 του Ελληνικού Σιδηροδρόμου καταστροφή που κόστισε την ζωή σε 200 στρατιώτες δικούς σας και 51 Έλληνες.
Μα απ' ότι φαίνεται από τις αναφορές και τα σχεδιάσματα που επισυνάπτω του Διευθυντή του Κρατικού Σιδηροδρόμου Μ. Παπολεονάρδου και του μηχανικού, επί κεφαλής της  γραμμής Μ. Χαρτουλάρη, αυτή η καταστροφή ήταν πολύ πιθανόν η συνέπεια ενός ατυχούς γεγονότος το οποίο δεν ήταν καθόλου συνδεδεμένο με εγκληματική πράξη. Εξ άλλου οι προαναφερθέντες μηχανικοί έχουν διαβεβαιώσει τον Υπουργό των Συγκοινωνιών ότι οι Γερμανοί ειδικοί που έκαναν πραγματογνωμοσύνη επί τόπου έφτασαν στο ίδιο αποτέλεσμα (εξέφρασαν την ίδια γνώμη).
Θα αναγνωρίζεις είμαι βέβαιος Κύριε Υπουργέ ότι παρόμοιες ενέργειες με αποτελέσματα που δεν μπορούν να διορθωθούν, τέτοιες που ενέχουν τον σκληρό θάνατο  ανθρωπίνων υπάρξεων, των οποίων η αθωότης πρέπει να αποδοθεί εφ' όσον δεν υπήρχε καμία δικαστική απόφαση από τους κριτές τους, τέτοιες που βυθίζουν στην απόγνωση και το πένθος οικογένειες ολόκληρες, δημιουργούν στην Κυβέρνηση μου μία κατάσταση αφόρητη κάνοντας αδύνατη την εξάλειψη αυτής της μομφής (λεκέ)
Μου επιτρέπετε να απευθύνω στην εξοχότητα σας την υπενθύμιση της Κυβέρνησής μου σε ό,τι αφορά την συμπεριφορά που πρέπει να υφίστανται οι όμηροι (από τους κατακτητές)
Ανεξάρτητα από την γνώμη των συγγραφέων Ιταλών του διεθνούς δικαίου οι οποίοι ομόφωνα θεωρούν ότι οι όμηροι έχουν το ίδιο δικαίωμα στην συμπεριφορά όπως οι αιχμάλωτοι πολέμου (βλέπε Diana «Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο» 1930 σελ. 625 –Belladine Pallieri. "Ο πόλεμος" 1935 σελ. 380 και εξής) ο « Νόμος του Πολέμου » Νο 1415 15 Σεπτεμβρίου 1938 περιλαμβάνει αποκλειστικές διατάξεις πάνω στο θέμα των ομήρων που είναι κατηγορηματικές.
Οπως   τα άρθρα 8  3, 28, 55, 65 και τέλος το άρθρο 99 αυτού του νόμου αποφαίνονται σαφέστατα και δεν επιδέχονται καμία αμφιβολία.
Βασιζόμενος στο άρθρο 99 που ορίζει την αρχή ότι οι όμηροι θεωρούνται αιχμάλωτοι πολέμου εφιστώ ιδιαίτερα την προσοχή σας (της Εξοχότητας Σας) στις ακόλουθες διατάξεις
″1.Της $ e του άρθρου 8 που απαγορεύει κατηγορηματικά τις αντεκδικήσεις εφ' όσον η υπεράσπιση έχει ορισθεί από τις διεθνείς  συμβάσεις.
″2.Το άρθρο 101 που περιγράφει ότι όλοι οι αιχμάλωτοι πολέμου υπόκεινται στην ίδια συμπεριφορά που ορίζονται από τις διεθνείς συμβάσεις.
″3.Το άρθρο 106 σύμφωνα με το οποίο οι αιχμάλωτοι πολέμου έχουν δικαίωμα να τους συμπεριφέρονται κατά τρόπο ανθρωπιστικό και συντηρούνται από το Κράτος, προφυλάσσονται από οποιαδήποτε επίθεση ή απόπειρα και δεν θα πρέπει να κρατούνται σε μέρη εκτεθειμένοι στα πυρά του εχθρού ή σε (κακουχίες) επιβλαβείς συνθήκες. 
″4.Το άρθρο 108 που έχει διατυπωθεί έτσι: «εφαρμόζεται στους αιχμαλώτους πολέμου η νομοθεσία η ποινική και πειθαρχική που εφαρμόζεται στους στρατιωτικούς του Κράτους»
Με αυτά τα δεδομένα, είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ στη συνθήκη της Γενεύης της 27ης  Ιουλίου 1929 πάνω στον τρόπο συμπεριφοράς προς τους αιχμαλώτους πολέμου, συνθήκη που επικυρώθηκε τόσο από την Γερμανία και την Ιταλία αλλά και από την Ελλάδα, στην οποία κατά συνέπεια αναφέρονται τα άρθρα τα προαναφερθέντα του Ιταλικού Νόμου Νο  1415 του 1938 που περιλαμβάνουν και τις ακόλουθες διατάξεις.
( Η συνέχεια ελλείπει)
Βέβαιος ότι χάρη στην βαθιά αντίληψη της περίπτωσης, αντίληψη που σ' όλες τις περιστάσεις έχετε εκφράσει και χάρη στα ανθρωπιστικά σας συναισθήματα, η παρούσα έκκληση μου θα έχει ανταπόκριση θετική από σας, έχω την τιμή Κύριε Υπουργέ να σας παρακαλέσω να δεχθείτε την βαθιά μου εκτίμηση. 
Υπογραφή:    Ι.  Ράλλης
Κοινοποίησις της άνω επιστολής προς τον Γερμανό πληρεξούσιων Altenburg
Αθήνα 1η Ιουλίου 1943
Κύριε Υπουργέ,
Έχω την τιμή να σας επισυνάψω ένα αντίγραφο ενός γράμματος που μόλις απηύθυνα στην εξοχότητα του – Κύριο Pellegrine Chigi- Βασιλικό Πληρεξούσιο της Ιταλίας στην Ελλάδα που αφορά τις πρόσφατες εκτελέσεις ομήρων και σας παρακαλώ να γνωστοποιήσετε στην Κυβερνηση σας την άποψη της Ελληνικής Κυβέρνησης πάνω σ' αυτό το θέμα.
Ελπίζοντας ότι η εξοχότητα σας θα αναγνωρίσει την τεκμηρίωση των επιχειρημάτων που εκτίθενται στο πιο πάνω αναφερθεν γράμμα, σας παρακαλώ δεχθείτε την έκφραση της βαθιάς μου εκτίμησης.
Υπογραφή:      Ι.  Ράλλης
 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Ας δούμε μερικές ενέργειες της Υπηρεσίας αυτής που από Επιτροπή Συνδέσμου μετονομάστηκε σε <<Υπηρεσία Ανταποκρίσεων μετά των Γερμανικών πολιτικών Αρχών>> Η οποία ήταν μεγάλης σπουδαιότητας μόλις οι Ιταλοί ετέθησαν εκτός μάχης.
   
         1.  Στις 10 Ιουνίου 1942 η Βουλγαρική κυβέρνηση επέβαλε την Βουλγαρική υπηκοότητα στους Έλληνες που κατοικούσαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη πράγμα που σήμαινε ότι έκανε προσθήκη της περιοχής αυτής Δηλαδή την έχανε η Ελλάδα. Οι Κατοχικές κυβερνήσεις με κανόνα το διεθνές δίκαιο που ούτως η άλλως είχε τρώει προσπάθησαν να πείσουν τους Γερμανούς ΝΑ μην επιτρέψουν την προσάρτηση αυτή.  Εδώ η Υπηρεσία ανταποκρίσεων συνεργάστηκε άψογα με προσωπικότητες εκ της περιοχής αυτής μεταξύ των οποίων και τον Αλέξανδρο Σβωλο κατοπινό πρόεδρο της κομμουνιστής κυβερνήσεως των Βουνών.
        Οργανώθηκε στην Αθηνά επίσης και συλλαλητήριο για διαμαρτυρία στην προσάρτηση στην οποία ΔΕΝ συμμετείχε το ΕΑΜ.
           Μόλις είδε την μεγάλη επιτυχία  της διαδηλώσεως αυτής έκανε μετά 10 ημέρες την δική του το ΕΑΜ τάχα μου τάχα μου και δυστυχώς οι<<ιστορικοί>>μονο αυτήν μνημονεύουν και καθόλου την άλλη την πολυπληθέστερη!!! Ντροπή τους!!!. Πολλά διαβήματα έγιναν για την συγκεκριμένη υπόθεση από όλους τους Κατοχικούς πρωθυπουργούς και τελικά τα κατάφεραν!!!
       
        2.  Στα κατά τόπους Γερμανικά και Ιταλικά φρουραρχεία της Δυτικής Μακεδονίας υπήρχαν Βούλγαροι αξιωματικοί σαν σύνδεσμοι. Αυτοί κοίταζαν τα Βουλγαρικά συμφέροντα ασκούσαν στους πληθυσμούς προπαγάνδα, και <<εφεύρισκαν>> μειονότητες. Εξόπλιζαν τους λίγους εναπομείναντες Βουλγαροφρονες της περιοχής και αυτοί με την σειρά τους σκότωναν βίαζαν τους Έλληνες .
        Τελικά μετά από αλλεπάλληλα διαβήματα έφυγαν από την μέση αρκετοί Βούλγαροι αξιωματικοί αλλά το πρόβλημα βέβαια με τους ένοπλους παρέμεινε. Μαζί με τον διαβόητο Καλτσεφ σύμμαχο του ΚΚΕ !!!ΟΛΟΙ αυτοί οι Ένοπλοι ήταν μέλη του ΚΚΕ και ομαδικά προσχωρήσαν αργότερα στον ΕΛΑΣ και κετεσφαξαν πάλι ως Ελασιτες πια τους Έλληνες!!!   ΝΑ μην τα ξεχνάμε αυτά!
        
         3.  Εκανε πολλά διαβήματα για συλλήψεις και εκτελέσεις όμηρων υπό των Γερμανών ως αντίποινα για δράση ανταρτών. Δύσκολο έργο διότι οι Γερμανοί ήταν άτεγκτοι πάντως κάποιοι γλίτωσαν τον θάνατο και δεν είναι καθόλου κακό αυτό.
        Ενδεικτικά αναφέρω ότι μετά την επίθεση του Βελουχιώτη στο κτήμα Μάραθέα στον Δομοκό τον φόνο αυτού και την απαγωγή και φόνο του μικρού Μαραθεα οι Ιταλοί σκότωσαν κάποιους και συνέλαβαν για να σκοτώσουν και 24 ακόμα χωρικούς. Κατόπιν επεμβάσεως της υπηρεσίας κάποιοι την γλίτωσαν. Έγγραφο 2099/7-10-1943
       
         4.   Στο Μπλόκο της Καλλιθέας συνελήφθησαν 2000 άτομα και θα τα έστελναν στην Γερμανία αλλά μετά από πολλά διαβήματα του Ράλλη δια της Υπηρεσίας αυτής αφέθησαν ελεύθεροι
     
      5. Το 1943   οι Γερμανοί λόγω δράσεως ανταρτών απέκλεισαν την περιοχή Ευρυτανίας. Ο κόσμος πέθαινε της πεινάς (ενώ οι Βελουχιωτιδες καλοπερνούσαν)Προς αρσιν του αποκλεισμού χάριν του λιμοκτονούντος πληθυσμού έγιναν αλλεπάλληλα διαβήματα. Τελικά ο Γερμανός στρατιωτικός διοικητής ηρε τον αποκλεισμό αλλά με ου πολύ  ακυρώθηκε . Διότι οι αντάρτες σκότωσαν έναν οδηγό φορτηγού που μετέφερε τρόφιμα. Οι γερμανοί θεώρησαν ύποπτους συνεργασίας με το ΕΑΜ κάποιους άλλους οδηγούς τους συνέλαβαν και νέα διαβήματα για να μην τουφεκισθούν. Τελικά τα κατάφερε. Κακό είναι αυτό;
       
       6.  Μια κομουνίστρια την γνωστή Πριτζου καλής οικογένειας την τσίμπησαν οι Γερμανοι . Ήταν έτοιμη για το απόσπασμα. Η Υπηρεσία κινήθηκε δραστήρια και τελικά την γλίτωσε.  
          Αυτή αντί για ευχαριστώ έκανε εγκλήματα στην κατοχή, στα Δεκεμβριανά και στον συμμοριτοπόλεμο. Από άλλη πηγή αν δεν κάνω λάθος βρήκα ότι έγινε η δίκη στα Ιωάννινα και ετυφεκισθη. Έχει βγει και ένα βιβλίο για την υπόθεση Πριτζου που φυσικά την κάνουν ηρωίδα κτλ.
          
         7.    Τον Αυγουστο 1943 γίνεται μια απεργία στα Τρμα οργανωμένη από το ΕΑΜ για λόγους ..αντιστασιακούς!!! Λες και κάτι θα πάθαιναν οι Γερμανοί. Κατά την διάρκεια της απεργίας εξεδηλωθη πυρκαγιά στον σταθμό Καλλιθέας και κάηκαν σχεδόν όλα τα τραμ. Οι δυνάμεις κατοχής ΟΥΔΕΝ έπαθαν . Λόγοι αρχής όμως για τους σκληρούς Γερμανούς ήταν να συλλάβουν και να τιμωρήσουν τους ένοχους. Δεν υπήρχε λόγος να καούν τα τραμ διότι οι Γερμανοί είχαν ως γνωστόν δικά τους οχήματα. ΟΙ Αθηναίοι κατηρωντο τους <<αγωνιστές>.διοτι πήγαιναν με τα ποδιά στην δουλειά τους!!
        
          Ο Γερμανός Στρατηγός Σπαιντελ συλλαμβάνει 50 τροχιοδρομικούς υπάλληλους και βγάζει μια φοβερή ανακοίνωση στις εφημερίδες που ούτε λίγο ούτε πολύ έλεγε.
         <<Αν μέχρι τότε-προσδιοριζε ημέρα και ώρα- ΔΕΝ παραδοθούν οι ένοχοι θα τουφεκίσω αυτούς.  Αγώνας δρόμου έγινε για να ανατραπεί η απόφαση και εφ όσον αυτό δεν εσταθη δυνατόν να μετατοπισθεί η ημερομηνία εκτελέσεως!! Έγγραφα επί έγγραφων.
         Ο Ιωάννης Ράλλης στέλνει μια επιστολή που ποτέ ΔΕΝ είδε το φως της δημοσιότητας όπου εν περιλειψει έλεγε:
<< Εφ όσον έχετε καθιερώσει την συλλογική ευθύνη για τιμωρία προτείνω ως τωρινός πρωθυπουργός να τουφεκίσετε εμένα στην θέση των 50 υπάλληλων>>!!!
        Το ίδιο και ο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός. Έλεγε <<Τουφεκίσατε Δαμασκηνόν>>
       Κατάφεραν να μετατοπισθεί η ημερομηνία εκτελέσεως. Περιγράφει ο Βενεζης πως περίμεναν στο γραφείο του τον Δαμασκηνό πολλοί συγγενείς των μελλοθάνατων να δουν το αποτέλεσμα των διαβημάτων του στον Σπαιντελ.
       Τελικά μάλλον μετά από κάρφωμα βρέθηκαν οι ένοχοι τουφεκίστηκαν και γλίτωσαν οι αθώοι. Αλήθεια ποιος μπορεί να κατηγορήσει τα καρφιά(μαλλον οι ίδιοι οι υπάλληλοι τους κάρφωσαν για να γλιτώσουν) ως προδότες !!!
     8.     Βλέπω και ένα έγγραφο και γελάω. Τότε βέβαια οι άνθρωποι δεν θα γελούσαν.<<Περι άρσεως απαγορεύσεως μετακινήσεως ποιμνίων εκ των ορεινών περιοχών στα πεδινά>>  Αναφεροταν στην περιοχή Τρικάλων. Τι προβλήματα δημιουργεί μια κατοχή!!!
Η Υπηρεσία αυτή των<<προδοτών>> πιστεύω πως αντιμετώπισε κατά το μέτρον του δυνατού πολλά προβλήματα τότε.  Από το ολότελα καλύτερα δεν είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να σέβεστε τους χρήστες